top of page
  • Foto van schrijverSam Hoevenaar

Prinsessen vinden fotosessie ongemakkelijk

Vandaag was het weer tijd voor de jaarlijkse zomerfotosessie. De pers is een middag te gast in de tuin van het koningspaar om hen, samen met hun drie dochters Amalia, Alexia en Ariane, te filmen en fotograferen. En dit jaar voor het eerst bij hun splinternieuwe Paleis Huis ten Bosch!Het gezin komt de deuren uit en loopt op zo'n 65 man aan pers af, die netjes achter een lintje staan. De Oranjes beginnen direct te poseren en je hoort slechts een fluitende vogel en het klikken van de vele camera’s. Na 3 minuten roept een fotograaf uiteindelijk: ‘goedemiddag!’ De koning moet lachen en het ijs lijkt gebroken. Ondanks dat er ontzettend veel pers is, is het een vrij intieme fotosessie. De pers mag zelf verschillende poses voorstellen. Zo wordt er al snel geroepen om een foto van alleen de dames.


Coverfoto: ©RVD / Wesley de Wit

Ongemakkelijk


Als drie meiden van 12, 14 en 15 jaar is het natuurlijk wel wat ongemakkelijk, al die lenzen op je gericht. Zeker als ze alle drie los van elkaar moeten poseren. Ze stellen het uit door te zeggen dat vader en moeder eerst samen moeten.


Als ze daarna dan toch los aan de beurt zijn, gaat prinses Ariane eerst. Ze lijkt te denken ‘let’s get it over with’ en loopt naar voren. Ze lacht in de camera’s en friemelt wat aan haar jurk. Dan is het de beurt aan prinses Alexia. Zij lijkt geboren voor de spotlight! Ze kan goed poseren en is fotogeniek. Haar moeder Máxima begint na verschillende poses te klappen. Alexia steekt pestend twee duimen op en loop naar haar moeder toe: ‘Het is zo...’ zegt ze terwijl ze haar moeder in de armen valt. Máxima knuffelt haar dochter en geeft uitleg: ‘Het is ongemakkelijk’. Als vervolgens Amalia aan de beurt is laat ook zij blijken het vervelend te vinden: 'Dit kan echt niet jongens, alsjeblieft' roept ze naar haar ouders.


Video - Alexia vindt fotosessie 'ongemakkelijk'


Amalia bijna geknipt voor toekomstige taak


Na de fotosessie gaat het koningspaar naar binnen en bereidt de media zich voor op het persgesprek. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima staan eerst de schrijvende journalisten te woord en daarna de cameraploegen. Het gesprek zonder camera’s gaat er altijd een tikkeltje gemakkelijker aan toe. Het koningspaar vertelt hier trots over de eigenschappen van hun oudste dochter.


Ze heeft enorm veel aandacht voor mensen en is zeer empathisch, vertellen Willem-Alexander en Máxima over Amalia. ''Een heel gevoelig meisje, heel veel aandacht en interesse in mensen.” Volgens het koningspaar een belangrijke eigenschap voor haar toekomstige rol. Ze zeggen lachend dat je bijna zou zeggen dat ze geknipt is voor het vak.


De zomerfotosessie was het laatste puntje op de agenda voor het gezin. Nu is het tijd voor zomervakantie. Ze namen na de fotosessie het nieuwe regeringsvliegtuig naar hun vakantievilla in Griekenland.1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page