top of page
  • Foto van schrijverSam Hoevenaar

Amalia live in de Schouwburg (en ik was erbij)

Dinsdagavond heb ik prinses Amalia’s acteer- en zangkunsten live kunnen bewonderen. De oudste dochter van het koningspaar speelde een rol in de door de prinses zelf geschreven musical Het Kerstklooster, die te zien was in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

© RVD - Z.M. de Koning


Via de website van de Koninklijke Schouwburg heb ik begin 2019 een kaartje gekocht. Op deze website werd de kerstmusical groots aangekondigd: Het Kerstklooster met Trijntje Oosterhuis! Geschreven door ene 'Emilia van Nassau'. Hmm.


En je leest het goed: naast Amalia zelf speelde dus ook Trijntje een rol.


De musical begint direct met prinses Amalia. Ze opent de show! De spot staat op Amalia die haar personage introduceert. Ze draagt een Kerstig mantelpakje en haar lange haren los.


De musical Het Kerstklooster gaat over de liefde (hoe kan het ook anders) en is zeer grappig. Amalia schreef de musical samen met haar goede vriend Brent. En niet alleen met het schrijven vormen ze een duo, ook op het podium: Kerstfee Gemma (Amalia) en Kerstfee Brenda (Brent). Deze twee feeën sturen de marketing en communicatie afdeling van het klooster aan. Kerstfee Gemma en Kerstfee Brenda zijn het structureel oneens en dat levert lollige scènes op. De twee hadden regelmatig de lachers op de hand.


Brent speelt een soort van 'madame' van de feeën. Hij draagt een pruik, een bontjas met panterprint, rode lakhakken en zet een plat accent op. In de eerste humoristische scene danst hij rondom een paal op het podium. Wat ik persoonlijk ook erg grappig vond is dat de Kerstman in de musical een plat Haags accent had.

© RVD / Wesley de Wit


We hebben al vaker gehoord dat koningin Máxima en haar dochters muzikaal zijn. Nu kon ik dat eens met eigen oren horen. Prinses Amalia zingt helder en hoog. Ze acteerde relaxed en zelfverzekerd, en deed ook vol overgave mee als ze bij een scène in de achtergrond stond.


De zesde rij van de Schouwburg was met flink wat Koninklijke familieleden gevuld:

Het koningspaar, Ariane en oma Beatrix en oma Zorreguieta uit Argentinië waren van de partij. Ook prins Constantijn, prinses Laurentien, Eloise, Claus-Casimir en prinses Mabel waren erbij. Alexia danste mee in de musical.


Prinses Amalia over Shownieuws


In januari bracht SBS6, de zender waar ik voor werk, het nieuws dat Amalia en Brent de musical hadden geschreven. Amalia vond het leuk om dat nog even aan te halen in de musical. Als twee feeën verliefd worden op elkaar zeg de prinses: ‘We hebben al in Shownieuws en Opsporing Verzocht gezeten. Is het niet genoeg jongens?’ Een leuke knipoog.


Bij het slotapplaus komt koningin Máxima het podium op om Amalia een bos bloemen te geven.

Beelden van de avond mogen niet gedeeld worden van de Rijksvoorlichtingsdienst. Het is een privé gelegenheid en dus geldt de mediacode. Gelukkig heb ik de geweldig leuke beelden van Amalia opgeslagen in mijn hersenpan.0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page